fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Alija Krasnići gost vranjske Biblioteke na Međunarodni dan Roma

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Književnik, sakupljač romskih narodnih umotvorina i leksikograf Alija Krasnići, biće gost Biblioteke Bora Stanković 7. i 8. aprila, a povod je obeležavanje Svetskog dana Roma, javlja portal Vranje News.

Kako se navodi, on će gostovati u petak, 7. aprila u biblioteci u centru Vranja a u subotu, 8. aprila u Ogranku u Vranjskoj Banji, od 11 časova. U okviru planiranih programa predstaviće njegov stvaralački opus.

Kako podseća Vranje News, Krasnići piše piše poeziju i prozu za decu i odrasle, objavio je više od 70 knjiga poezije i proze, za šta je višestruko nagrađivan. Zastupljen je u antologijama, prevođen na albanski, makedonski, turski i arapski. U izdanju Romske knjige 2014. godine objavljeno mu je prvo izdanje Romsko-srpskog srpsko-romskog rečnika, sa oko sedamdeset hiljada reči iz više dijalekata romskog jezika koji se govore na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Objavio je i više drugih rečnika. Autor je nekoliko antologija na romskom i srpskom jeziku, poput Antologije romskih pesnika i Antologije poezije na romskom jeziku na Balkanu i u Evropi.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci