fbpx
32.4 C
Vranje
sreda, 24.07.2024

Brnabić: Vranje dobija PCR laboratoriju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Na današnjoj konferenciji za medije republičkog Kriznog štaba, predsednica Vlade u „odlazećem“ sazivu Ana Brnabić najavila je izgradnju novih laboratorija za PCR testiranje širom Srbije, prenosi N1. Skoro pola godine od početka epidemije virusa COVID-19 u Srbiji, najavljena je izgradnja laboratorija u Beogradu, Šapcu, Užicu, Zaječaru, Kruševcu i Vranju.

U okvirima Zavoda za javno zdravlje otvorićemo laboratorije za ‘PCR’ dijagnostiku u Medicinskom fakultetu u Kragujevcu i u Kosovskoj Mitrovici“ – istakla je Brnabić.

Pored izgradnje novih laboratorija za PCR analizu na virus COVID-19, proširiće se kapaciteti već postojećih laboratorija.

Iako imamo 295 novih slučajeva zaraze, procenat se dobro drži i nastavlja da se smanjuje, a pritisak na naš zdravstveni sistem nastavlja da slabi. I po broju pregleda u toku dana, i po broju hospitalizovanih, u odnosu sa brojem otpuštenih iz bolnice. Očekujemo smirivanje situacije“ – dodala je.

Prema njenim rečima, ovo je rezultat plana koji je pripremljen za jesen i zimu i Radne grupe koju je formirala Vlada Republike Srbije, koja se sastoji od 33 članova koji če u naredna četiri dana obići 30 lokacija širom Srbije.

U ponedeljak, 10. avgusta će Radna grupa uraditi analizu prikupljenih podataka i Kriznom štabu preroporučiti mere za podizanje kapaciteta postojećih, i otvaranje kovid PCR laboratorija“ – rekla je predsednica Vlade, prenosi N1.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci