fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Tiodorović: Bujanovac i Preševo delimično van kontrole, ne zna se tačan broj obolelih

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC – Na početku epidemije koronavirusa Bujanovac je prošao dobro, ali je u drugoj fazi situacija pogoršana, zbog čega sve insitucije treba da budu više posvećene podizanju svesti javnosti na opasnost od kovida, izjavio je član Republičkog kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović u razgovoru sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem.

U toku je sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije, kojoj  prisustvovuje i Tiodorović. Najavljene su nove mere za sprečavanje širenja epidemije. Tiodorović je u izjavi za RTS rekao da je situacija u Bujanovcu i Preševu nepovoljna, kao i da je „dobar deo van kontrole“ jer nema potpunog uvida o obolelim i zaraženim među stanovništvom

Oni se leče često u privatnim ambulantama i na Kosovu i Metohiji gde se takođe obraćaju zdravstvenom sistemu. Onda se tu kasni i pacijenti se jave sa teškim tegobama, teškom kliničkom slikom u bolnice u ZC u Vranju, kao i u KC Niš i specijalnoj bolnici u Surdulici“ – rekao je Tiodorović, prenosi Nova S.

Prema njegovim rečima, bujanovački Dom zdravlja je dobio novi rentgen aparat i najavio da će domovi zdravlja u Bujanovcu i Preševu „dobiti sve što je potrebno za pružanje onih usluga u kovid ambulanti koje su neophodne“.

Kako je preneo portal Bujanovačke, od posledica inficiranja virusom COVID-19 je u Bujanovcu zvanično do sada preminulo 12 osoba, a direktorka vranjskog Zavoda za javno zdravlje dr Svetlana Stojanović, koja takođe prisustvuje sednici, je epidemiološku situaciju u ovoj opštini takođe ocenila nepovoljnom jer je broj obolelih od jula sa jednocifrenog, došao do 140 obolelih.

Poznate su i nove mere koje podrazumevaju zabranjen rad zelene i stočne pijace u Bujanovcu ponedeljkom, a odluka stupa na snagu od četvrtka, 6. avgusta. Zabranjen je rad i pijacama u selima Klenike i Biljača. Takođe je, poput ranije ugostiteljskih objekata, biće ograničeno radno vreme kladionica, kockarnica i igraonica, do 21:00 sat.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci