fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

Da se maturantima olakša izbor: Održan prvi Sajam obrazovanja u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Kako bi se učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola lakše upoznali sa svime što nude srednje i više škole i fakulteti na teritoriji Vranja, lokalna samouprava je organizovala prvi Sajam obrazovanja, koji je juče održan u Sportskoj hali.

Maturanti osnovnih i srednjih škola imali su priliku da obiđu promotivne štandove obrazovnih ustanova i da se informišu o smerovima, programima, školarini, kao i da se upoznaju sa osobljem i učenicima, odnosno studentima.

Prisutnima su se na otvaranju sajma obratili gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, njegova zamenica Zorica Jović i predsednik Privredne regionalne komore Leskovac, Goran Jović.

Kako je istakao Milenković, predstavnici PKS su bili prisutni na Sajmu, „kako bi promovisali dualno obrazovanje“, a Goran Jović je saopštio da je na teritoriji Grada Vranja u sistemu dualnog obrazovanja oko 150 učenika i 10 akreditovanih firmi koje imaju sertifikate za obrazovanje učenika, uz komentar „da će im biti obezbeđen posao nakon završetka školovanja“.

Na otvaranju je govorila i zamenica gradonačelnika, koja je saopštila podatak da je ove godine nadležno Ministarstvo odobrilo 33 odeljenja za srednje škole u Vranju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci