fbpx
11 C
Vranje
četvrtak, 18.04.2024

Škola u Rataju dobija novi kotao, novac stiže gradovima sa zagađenim vazduhom

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Kako bi se povećao kvalitet vazduha u gradovima i opštinama širom Srbije, a posebno u onim sa prekoračenom graničnom vrednošću zagađujućih materija, Ministarstvo zaštite životne sredine finansiraće zamenu kotlarnica u javnim ustanovama i individualnim ložištima, među kojima je i kotao u osnovnoj školi Branislav Nušić u Rataju.

Ministarstvo će za zamenu kotla na čvrsto gorivo, kotlom na ekološki prihvatljivije gorivo u ovoj školi izdvojiti 8,2 miliona dinara, dok će Grad Vranje iz budžeta za to izdvojiti još 5 miliona dinara.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je potpisala je juče ugovore sa predstavnicima 27 lokalnih samouprava za zamenu kotlarnica u javnim ustanovama i 19 lokalnih samouprava za zamenu individualnih ložišta, čime se dodeljuju sredstva u skladu sa ovogodišnjim konkursom Ministarstva.

Ovogodišnjim projektima se teži povećanju kvaliteta vazduha u gradovima i opštinama širom Srbije, posebno u gradovima sa prekoračenom graničnom vrednošću zagađujućih materija u vazduhu.

Ministarka je naglasila da će se veliki projekti raditi u školama, vrtićima i domovima zdravlja širom zemlje, što će najmlađim i najstarijim sugrađanima doneti bolje grejanje i čistiji vazduh. Ministarstvo je ove godine opredelilo 220 miliona dinara za sufinansiranje zamene kotlova u javnim ustanovama i 170 miliona dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta.

Ugovore su potpisali i predstavnici lokalnih samouprava, među kojima je bio i pomoćnik gradonačelnika Milana Ilića, koji je izneo detalje projekta u Vranju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci