fbpx
16.9 C
Vranje
utorak, 16.04.2024

Dan nauke i inovacija na Pedagoškom fakultetu 26. februara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Deveti Dan nauke i inovacija održaće se na Pedagoškom fakultetu u Vranju, 26. februara, sa početkom u 12 časova, saopštila je ova ustanova.

Ovom prilikom, prisutnima će se obratiti državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Miroslav Trajanović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, i dekan Pedagoškog fakulteta Dragana Stanojević.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacije, u oktobru 2023. godine, pokrenulo je nacionalni projekat pod sloganom „Srbija, zemlja nauke, zemlja inovacija“, te se, tim povodom, organizuju Dani nauke i inovacija u gradovima širom Srbije, sa ciljem „podizanja svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije“.

Fond za inovacionu delatnost, Fond za nauku i Centar za promociju nauke „predstaviće sve aktuelne teme u oblasti nauke i inovacija kroz dinamičan sadržaj“.

„Posetioci će ovom prilikom moći da čuju na koji način nam četvrta industrijska revolucija otvara mogućnosti za značajno unapređenje kvaliteta života, ubrzani ekonomski razvoj i rešavanje najvećih globalnih izazova, i to od Dragane Šutović iz Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, prof. dr Dragana Milčića sa Mašinskog fakulteta u Nišu i doc. dr Vladislava Krstića sa Pedagoškog fakulteta u Vranju“, saopšeno je sa Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Ova inicijativa će omogućti posetiocima sveobuhvatni pristup informacijama u vezi sa programima podrške, izvorima finansiranja, poreskim olakšicama, resursima i infrastrukturom istraživačkog i inovacionog ekosistema, koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija.

Planirano je vreme i za pitanja publike na koja će odgovarati predstavnici Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku, Centra za promociju nauke, kao i poreski savetnik.

U okviru Dana nauke i inovacija u Vranju, posetioci će, u holu Pedagoškog fakulteta, imati priliku da pogledaju izložbu i demonstraciju primera dobre prakse iz oblasti nauke i inovacija.

S ciljem da se celokupna javnost motiviše i pripremi za buduće istraživačke i preduzetničke poduhvate, promocija mogućnosti u nauci i inovacijama nastavlja se i tokom 2024. godine širom Srbije, svake druge nedelje, i to u sledećim gradovima: Mali Zvornik, Kragujevac, Subotica, Novi Sad, Beograd i u drugim gradovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci