fbpx
24.3 C
Vranje
petak, 19.07.2024

Grad Vranje formirao komisiju za procenu štete od nevremena

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradska uprava Grada Vranja formirala je komisiju za procenu štete nastale tokom nedavnog jakog nevremena, javljaju Novosti. Jak vetar prouzrokovao je štetu, pre svega, na drvoredima u gradu.

Nadležni iz Službe za vanredne situacije Grada Vranja i Komunalne milicije su, nakon nevremena, obišli lokacije na kojima je vetar načinio najviše štete.

„Najveća šteta pričinjena je na teniskom terenu, kao i na bilbordima i reklamama koje su porušene. Ima štete i na stambenim objektima, pre svega na krovovima kuća gde su oduvani crepovi, ali i oborenog drveća po gradu. Službe JKP ‘Komrad’ su odmah izašle na teren i krenule da rešavaju probleme i uklanjaju drveće“, kaže Miloš Milošević iz Službe za vanredne situacije, prenose Novosti.

Milošević navodi da je lokalna samouprava odlučila da, „iako to nije njena obaveza, novčano pomogne građanima čija su domaćinstva pretrpela štetu“.

U toku je prikupljanje zahteva građana, koji štetu mogu da prijave u Uslužnom centru, nakon čega sledi obilazak domaćinstava koja su oštećena, kaže Milošević.

Čitajte više:

Jako nevreme sinoć i u Vranju, vetar oborio bilbord i lomio drveće

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci