fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Inicijativu „ProGlas“ potpisalo više od 80.000 ljudi

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Građansku inicijativu „ProGlas“, za manje od četiri dana, potpisalo je, do danas u podne, 80.306 ljudi, navedeno je na sajtu proglas.co.rs.

Kako javlja FoNet, građani će podršku ovoj inicijativi, tokom narednih nedelja, moći da pruže i uživo, na tribinama koje će biti organizovane širom Srbije, a prvo predstavljanje teksta „ProGlas“-a, svrhe i ciljeva inicijative, biće sutra, 14. novembra, od 17.30 sati, u Zrenjaninu, u Zoni društvenog dijaloga.

Na tribini će govoriti neki od inicijatora „ProGlas“-a: glumac, reditelj i scenarista Dragan Bjelogrlić, glumica Svetlana Bojković, sudija Apelacionog suda Miodrag Majić i profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović, a moderator će biti urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm.

„ProGlas“ će širenje Srbijom nastaviti 15. novembra u Pančevu, potom i 17. novembra u Gornjem Milanovcu, a tri dana kasnije i u Novom Sadu.

U „Proglas“-u se, između ostalog, ističe da „Srbiji nije potrebna nova klasa privilegovanih političkih oligarha koji će stajati iznad zakona, već jednake šanse za sve i solidarnost bez koje se ne može proći kroz vremena krize“, kao i da „Srbiji nije potreban kult ličnosti, već slobodni građani koji sami uređuju odnose u svojoj zemlji“.

Ideju grupe javnih ličnosti, tvoraca „ProGlas“-a, koji građane pozivaju da što masovnije izađu na predstojeće izbore, podržao je i veliki broj drugih javnih ličnosti.

Među njima su glumci Gorica Popović, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Jelena Stupljanin, Radoslav Rale Milenković, Milan Caci Mihailović, Marko Janjić, kao i reditelji Tanja Mandić Rigonat i Zdravko Šotra.

„ProGlas“ su potpisali i univerzitetski profesori dr Aleksandar Baucal, dr Marija Kleut, dr Ljubomir Erić, dr Neda Todorović, dr Snežana Milinković, dr Danica Popović, dr Žarko Trebješanin, dr Ivan Medenica, dr Nemanja Džuverović, dr Željko Nikač i dr Đorđe Krivokapić.

Inicijativu su potpisom podržali i pisci Jelena Lengold, Jasminka Petrović, Dragan Velikić, Radmila Lazić, Aleksandar Baljak, Veselin Marković, Srđan V. Tešin, Tomislav Marinković, Vasa Pavković, a među potpisnicima su i Igor Bandović, dr Srđan Cvijić, Vladimir Međak, novinari Maja Divac i Milorad Roganović, radijski voditelj Igor Brakus, dr Slavica Plavšić, reditelj, pisac i kompozitor Arsenije Arsa Jovanović, fotograf Dragoljub Zamurović, kompozitorka Ivana Stefanović, slikar Milija Belić i drugi, navodi se u saopštenju.

Pročitajte više:

ProGlas: Akademici, intelektualci i javne ličnosti u borbi za drugačiju Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci