fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Izložba fotografija o životu Justina Popovića u Svepravoslavnom centru

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U Svepravoslavnom centru „Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski“ otvorena je istoimena izložba fotografija, povodom obeležavanja 130 godina od rođenja i 45 godina od upokojenja oca Justina Popovića.

Autori izložbe organizovane u nekoliko tematskih celina koje hronološki prate život i delanje Prepodobnog Justina Ćelijskog i Vranjskog su mr Nenad Bojkov i protođakon Micko Micković, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću grada Vranja.

„Fotografije koje su ovde izložene pokazuju sve važne trenutke iz njegovog života, detinjstva, školovanja, vojničkih dana, monaški i duhovnički podvig“ – rekao je Bojkov.

Predstavljene su i fotografije njegove srušene rodne kuće, koju su, kako se navodi, do temelja porušili komunisti, ali i novoizgrađene.

„Otac Justin veliki svetitelj, teolog, filozof i hrišćanin rođen je u Vranju i ta činjenica jeste velika čast za sve koji u njemu živimo. Ali ova velika čast sa sobom nosi i veliku odgovornost da mi njegovi Vranjanci i njegovi naslednici ne dozvolimo da vreme izbriše iz naših srca i uma neprekidno sećanje na oca Justina“ – istakao je Bojkov.

Na skupu su dodeljne nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na eparhijskom takmičenju iz verske nastave, kao i najboljima na likovnom i literarnom konkursu ,,Srna u izgubljenom raju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci