fbpx
15.9 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Karte za „Malog Joakima“ od danas i u onlajn prodaji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Od danas je moguća onlajn prodaja karata za festival profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Mali Joakim“, koji će ove godine biti održan u Vranju, u Pozorištu „Bora Stanković“ (PBS), od 12. do 18. novembra, saopšteno je iz vranjskog teatra.

Festival „Mali Joakim“ okuplja najbolje dečje predstave „južno od Save i Dunava“, a selektor je glumac i umetnički direktor PBS, Bojan Jovanović.

Za ovogodišnju selekciju bilo je prijavljeno 11 predstava, iz 10 pozorišta: Pozorišta „Bora Stanković“ Vranje, Kraljevačkog pozorišta, Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta Leskovac, Narodnog pozorišta Pirot, Narodnog pozorišta Užice, Pozorišta za decu Kragujevac, Narodnog pozorišta Priština, Pozorišta lutaka Niš i Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Nakon odgledanih 11 predstava, selektor „Malog Joakima“ je za takmičarski deo odabrao sedam. „Pinokio“, po tekstu i u režija Darka Kovačovskog, a u izvođenju PBS Vranje, biće odigran 12. novembra od 18 časova. Komad „Mulan“, po tekstu Tijane Grumić, u režija Damjana Kecojevića i izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac, na sceni PBS biće 13. novembra od 16 i 19 časova. „Vasilisu Prekrasnu“, po tekstu Miodraga Stanisavljevića, u režiji Vahidina Prelića, glumci Narodnog pozorišta Užice izvešće 14. novembra od 17 i 19 časova.

Predstava „Hrabra krojačica“, po tekstu Jelene Paligorić Sinkević, u režija Marka Torlakovića i izvođenju Kruševačkog pozorišta, na sceni PBS naći će se 15. novembra od 11.30 i 13.30 sati. „Bajka o ribaru i ribici“, rađenoj po tekstu Nine Pavlović (po motivima bajke A. S. Puškina), u režiji Vjere Vidove i izvedbi Pozorišta lutaka Niš, biće odigrana 16. novembra od 17 i 19 časova. Kraljevačko pozorište će 17. novembra od 17 i 19 sati izvesti komad „Jednobrki vitez“, po tekstu Dejana Aleksića, u režiji Aleksandre Kovačević.

U čast nagrađenih, ansambl Narodnog pozorišta iz Leskovca odigraće predstavu „Uobražena Margareta“, Miodraga Dinulovića, 18. novembra od 17 i 19 časova.

Ulaznice za sve predstave su 300 dinara, a komplet se prodaje po ceni od 1.800 dinara i mogu se kupiti na blagajni PBS od utorka, 31. oktobra, dok su u onlajn prodaji od danas.

O predstavama će odlučivati žiri u sastavu: Aleksandar Radulović, umetnički direktor Narodnog pozorišta Pirot, Sonja Milojević, glumica Šabačkog pozorišta i Ivan Janković, glumac Narodnog pozorišta Leskovac.

Moderator razgovora o predstavama biće Bojan Tasić, dramaturg iz Vranja.

Festival organizuju Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije i PBS, kao domaćin.

Pročitajte više:

„Mali Joakim“ u Vranju: Sedam dana najboljih dečijih predstava

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci