fbpx
13.9 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Krizni štab ne razmatra ponovno uvođenje policijskog časa

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je danas da se u ovom trenutku ne planira, niti razmatra uvođenje policijskog časa, ali napominje da ova mera i dalje postoji i upozorava na povećani rizik od prenošenja korona virusa zbog čega bi trebalo nositi masku i na otvorenom. Janković je za N1 objasnio da razlike u izjavama nadležnih oko uvođenja policijskog časa time da one nisu bile odgovori na ista pitanja koja su postavljana članovima Kriznog štaba i čelnicima grada.

„U ovom trenutku ne razmatramo policijski čas“ – precizirao je Janković.

Govoreći o radu gradskog prevoza u Beogradu, on je rekao da građani moraju i u vozilima da se pridržavaju mera, ali ističe da je vrlo teško da se to uradi u periodu saobraćajnog špica. On je, objašnjavajući odluku i zabrane okupljanja više od 30 ljudi, naveo da u takvim slučajevima ima odgovornost i organizator, kao i organi države koji moraju da kontrolišu organizatore.

Na pitanje da li je zadovoljan sprovođenjem te odluke, on odgovara da je „sigurno da ima prostora da bude bolje“. Janković je podvukao da mere ne smeju da budu selektivne, i pozvao je sve koji na bilo koji način mogu da doprinesu u njihovom sprovođenju – da to i urade.

On je istakao da će škole i dalje raditi po modelu po kojem rade, odnosno dokle god bude situcija dozvoljavala. Janković je dodao da epidemiološka situacija kod učenika ukazuje da ne bi trebalo uskoro da dođe do zatvaranja škola.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci