fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Milan Antonijević: „Izvini Srbijo, priznajem sve greške u dijalogu“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević u autorskom tekstu u listu Danas naveo je da priznaje sve greške u dijalogu između stranaka, odnosno vlasti i opozicije, koji su vodili, prvo sami, sa kolegama iz organizacija civilnog društva i sa Fakulteta političkih nauka, a potom i sa Evropskim parlamentom, prenosi Nova.

Kako navodi, izvinjava se zbog „primisli da je moguće sve izmeniti jednim potezom i u skučenom vremenu stvoriti energiju dovoljnu za promene“:

„Izvini, Srbijo, priznajem sve greške u dijalogu koji smo uporno vodili, prvo sami, sa kolegama iz organizacija civilnog društva i sa fakulteta koji proučava političke nauke, a potom i sa Evropskim parlamentom, boreći se za ljudsko pravo iz člana 52 Ustava“ – piše Antonijević za list Danas.

Osvrnuo se na Međunarodni dan ljudskih prava, koji se širom sveta obeležava 10. decembra, i istakao da „mnogo toga mora da se izmeni“. Prema njegovim rečima, institucije treba osnažiti:

Ali da počnemo od izvinjenja. O odgovornosti ćemo kasnije, na nekim izborima, pred nekim sudovima, ali i pred sobom, kao najoštrijim sudijom. U boj, za sva ljudska prava, zahtevajući iskreno ‘izvini, Srbijo’ sa još mnogo strana“ – naveo je Antonijević.

Krajem 2019. godine je u Beogradu organizovan dijalog predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka, čiji su posrednici bili Antonijević kao izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo i drugi predstavnici nevladinog sektora, da bi se potom u dijalog uključili i predstavnici Evropskog parlamenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci