fbpx
19.2 C
Vranje
nedelja, 23.06.2024

Reakcija frilensera i medija „naterala“ ministra da stopira spornu nabavku

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je stopirao problematičnu nabavku Puteva Srbije iz prethodnog perioda, u vezi sa logom koje to preduzeće koristi, prenosi Nova.

Portal Slobodna reč je već pisao o objavi Udruženja radnika na internetu u kojoj takozvana „frilens“ zajednica u Srbiji ukazuje na javnu nabavku Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, prema kojoj je za izradu logoa ovog preduzeća predviđeno čak 5.000.000 dinara, što je suma skoro 100 puta veča od prosečne cene izrade profesionalnog logoa.

Ako već nije kasno, Udruženje u ime celokupne freelance zajednice Srbije nudi da uradi više profesionalnih rešenja za logo Puteva Srbije, a da se sav novac predviđen planom javnih nabavki uplati na račun humanitarne organizacije za lečenje bolesne dece“ – navodi se u saopštenju.

Kako navodi Nova, „Putevi Srbije“ je deo je resora koji kao ministar pokriva Tomislav Momirović, a na čelu pomenutog javnog preduzeća je njegov kum, Miloš Adamović. Adamović, koji je do prošle godine radio u hotelima Mona, sada je šef Nadzornog odbora Puteva Srbije.

Upitan da prokomentariše to što se u javnosti pojavila infromacija da su Putevi Srbije kao javno preduzeće naručili javnu nabavku izrade logoa za preduzeće u vrednosti od pet miliona dinara, što je nešto više od 42.000 evra, Momirović je odgovorio da napisi u medijima nisu tačni, iako je plan nabavke dostupan i aktuelan na sajtu preduzeća.

Govorkanja na društvenim mrežama jednostavno nisu tačna. Između ostalog i zbog ovakvih stvari sam došao na ovo mesto, da budem čvrst i odlučan i da ne dozvolim nenamensko trošnje narodnih para. Vezano za neka budžetiranja u prošlosti koja su bila upitna, ona su stopirana i takvih stvari neće biti dok sam ja ministar“ – naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci