fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za studentske stipendije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane (MO) raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2023/2024. godini. Mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 19 studenata treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i 37 studenata master akademskih studija, navodi se na portalu MO.

Studenti osnovnih akademskih studija koji steknu status vojnog stipendiste mesečno će dobijati 50.000 dinara, dok će za studenta master akademskih studija mesečna stipendija iznositi 60.000 dinara.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

Neophodno je da kandidati budu državljani Republike Srbije, a da tokom studija nisu gubili nijednu godinu te da su sve ispite iz prethodnih godina školovanja položili s najmanjom prosečnom ocenom koja je za svaku stipendiju unapred naznačena.

Posle završenog školovanja, studenti koji su se kvalifikovali za stipendije Ministarstva odbrane dobiće zaposlenje u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Zucama, Jakovu, Pančevu ili Kragujevcu.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 31. oktobra 2023. godine.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu informisati putem ovog linka.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci