fbpx
28.1 C
Vranje
sreda, 19.06.2024

Ministarstvo za evropske integracije produžilo rok za prijavu na konkurs za studentske radove

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministarstvo za evropske integracije produžilo je do 25. septembra rok za prijave na nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evrointegracijama i procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), saopšteno je iz Ministarstva.

Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od šest pitanja – Rezultati nove metodologije pregovora o pristupanju nakon četiri godine od francuske inicijative za Zapadni Balkan, Francuska i Srbija: od savezničke istorije do partnerstva sa EU, Evroskepticizam, dezinformacije i digitalna pismenost: uzroci i posledice, Uticaj mehanizma za prekogranično prilagođavanje ugljenika na ekonomske aktere sa Zapadnog Balkana.

Teme mogu biti i Vladavina prava i evropske integracije Srbije: mehanizmi EU za unapređenje vladavine prava u Srbiji, koristi za građane Srbije od ovog procesa i Izazovi i perspektive evropske ekonomske integracije Srbije.

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 110.000, 80.000 i 60.000 dinara.

Pored tri najbolje rangirana, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.

Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci