fbpx
12.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

MUP objavio uputstva za predaju oružja

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas povodom poziva na predaju neregistrovanog oružja i municije, da osim ličnog dolaska i predaje, građani mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i preuzeti oružje.

Iz MUP naglašavaju da građani koji predaju oružje tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Dodaju da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.

Građani mogu predati neregistrovano oružje, svakoga dana od 7 do 19 časova, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana – automatske puške i minsko-eksplozivna sredstva, kao i kratko i dugo poluatomatsko vatreno oružje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci