fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Sunčana budućnost: Solarni paneli o trošku grada za još 12 vranjskih porodica

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Građani iz 12 domaćinstava sa teritorije Grada Vranja potpisali su danas ugovore za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na porodičnim kućama za 2023. godinu.

Grad Vranje zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike – Upravom za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, drugu godinu za redom, sufinansira do 50% od vrednosti ukupne investicije na ugradnji solarnih elektrana sa pratećom opremom na porodičnim kućama. Za ovaj program su izdvojili oko 4,4 miliona (4.436.328,00 dinara).

Gradonačelnik Milenković je izrazio zadovoljstvo što su građani prepoznali prednosti ugradnje solarnih panela, nakon početnih sumnji pre dve godine kada je objavljen prvi poziv za subvencije u domenu energetske efikasnosti.

Nadležni se nadaju da će potpisnici ugovora podeliti svoja iskustva sa ostalim građanima, kako bi se na sledeće javne pozive javio što veći broj korisnika, jer je državi i lokalnoj samoupravi veoma važno da što više energije dobiju iz obnovljivih izvora. Potpisivanju je prisustvovao i gradski većnik Miodrag Protić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci