fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Učenicima u Vranju od sutra dostupan broj za anonimnu prijavu vršnjačkog nasilja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U prisustvu direktora svih srednjih i osnovnih škola sa teritorije Grada Vranja, danas je u Velikoj sali Skupštine grada održan sastanak Lokalne mreže za borbu protiv vršnjačkog nasilja u proširenom sastavu, na kojem je usvojen niz dodatnih mera koje će imati za cilj prevenciju vršnjačkog nasilja.

Tako će od utorka, 9. maja, učenicima biti dostupan broj telefona na koji će biti moguće anonimno prijavljivanje problema – 064 859 08 62.

Dodatno, sve škole će do kraja nedelje održati sastanke Saveta roditelja, učeničkih parlamenata i roditeljske sastanke, na kojima će biti reči o problemu vršnjačkog nasilja.

Biće povećan pedagoško-psihološki rad sa decom, a u svim školama biće postavljene kutije za anonimnu prijavu problema s kojima se učenici suočavaju, navode iz gradske Službe za odnose sa javnošći.

Takođe, biće intenzivirane sportske aktivnosti u vidu organizacije turnira u različitim sportovima, gde će u prvom planu biti, ne takmičarski duh, već promocija zdravih stilova života.

Na sastanku su imenovani i članovi Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja. Sastanku su prisustvovale i zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradskа većnica Danijela Milosavljević, a predsedavao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci