fbpx
12.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Simbolično obeležavanje Međunarodnog dana Crvenog krsta

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca obeležava se danas, a zbog tragičnih događaja u Beogradu i okolini Mladenovca planirane aktivnosti su otkazane, saopštio je Crveni krst Srbije.

Ta organizacija je najavila da će u Nedelji Crvenog krsta, od 8. do 15. maja, organizovati predavanja o međunarodnom humanitarnom pravu, borbi protiv trgovine ljudima, radionice prve pomoći, obeležiće Dan dobrovoljnog davalaštva krvi i svakoj bebi rođenoj u ovom periodudarovati paket dobrodošlice.

U čast idejnog tvorca i osnivača najveće humanitarne organizacije Anria Dinana, svake godine na dan njegovog rođenja, 8. maja, obeležava se Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a ovogodišnji slogan je „Sve što činimo, činimo od srca“.

Znak crvenog krsta znak je zaštite bez razlike, znak solidarnosti, humanosti i dobrovoljnosti, naveo je Crveni krst Srbije, uz poruku da ostaju u službi svih kojima su potrebni pomoć, nada i uteha.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci