fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

Na prelazu Preševo zaplenjene četiri tone neprijavljenog tekstila

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

PREŠEVO – Na graničnom prelazu Preševo carinici su sprečili krijumčarenje više od četiri tone neprijavljenog tekstila skrivenog u prijavljenom tovaru, javlja Uprava carina.

Slučaj je otkriven kada je na ulaz u Srbiju, 26. jula, oko četiri sata ujutru, pristigao turski kamion koji je prevozio robu iz Istanbula ka Holandiji.

Nakon što je vozač prijavio tovar po tranzitnom dokumentu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju da li se dokumentacija slaže sa onim što se u tovaru, zapravo, nalazi.

Međutim, to nije nimalo lako, jer je potrebno istovariti ceo kamion koji je prevozio oko 20 tona robe, pa prebrojati i uporediti svaku stvar.

„Nakon istovara i upoređivanja svih artikala sa onim što je prijavljeno u dokumentaciji, utvrđeno da se u kamionu nalazi višak od gotovo 39.000 neprijavljenih odevnih predmeta, teških preko 4.000 kilograma. Radi se većinom o originalnim proizvodima, među kojima se našlo i preko 4.000 artikala za koje se sumnja da je reč o kopijama poznatih brendova, pa je ukupna vrednost neprijavljenog tovara procenjena na gotovo 3,5 miliona dinara“, navodi se u saopštenju.

S obzirom da je vozač strani državljanin, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe koja će biti izložena javnoj prodaji na nekoj od predstojećih elektronskih licitacija Carinarnice Niš.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci