fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Najavljen prvi Sajam obrazovanja u Vranju

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Prvi sajam obrazovanja biće održan 26. aprila u maloj sali Sportske hale u Vranju, dogovoreno je danas na sastanku direktora i predstavnika svih osnovnih i srednjih škola, kao i visokoškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja, kojim je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Gradonačelnik je istakao da je cilj organizovanja Sajma pre svega „usmeravanje svršenih osnovaca i srednjoškolaca, pri izboru budućeg zanimanja, ali i promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i kontinuiranog usavršavanja“.

Na sajmu će biti predstavljene visokoškolske ustanove, srednje škole kao i Dom učenika.

Pored toga, u cilju promovisanja dualnog obrazovanja, biće prisutni predstavnici Privredne komore, kao i lokalni privrednici.

Sastanku koji se održao 12.aprila, prisustvovala je i Marina Ilić, načelnica Školske uprave Leskovac.

„Ovo je prilika da se vidi da li će podržan plan uroditi plodom i da li ćemo smerovima i obrazovnim profilima koji smo podržali udovoljiti potrebama postojeće privrede u Vranju“ – napomenula je ona.

Prvi Sajam obrazovanja, u organizaciji grada Vranja, biće otvoren 26. aprila od 11 do 15 sati, a svi zainteresovani đaci završnih godina moći će da dobiju sve željenje informacije o daljem obrazovanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci