fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

„Sve u isto vreme“ najbolji film, dobio ukupno 7 Oskara [VIDEO]

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

LOS ANĐELES – Film „Sve u isto vreme“ (Everything Everywhere All At Once) proglašen je pobednikom na 95. dodeli Oskara u ukupno sedam kategorija, a Oskare za najbolje glumce dobili su Brendan Frejzer za ulogu u filmu „Kit“ i Mišel Ju za film „Sve u isto vreme“.

Film „Sve u isto vreme“ bio je nominovan u 11 kategorija, a Oskar je osim za najbolji film i najbolju žensku ulogu, dobio i u kategoriji režije, sporedne muške i ženske uloge, originalnog scenarija i montaže.

U kategoriji najbolje adaptirani scenario pobedu je odneo film „Žene govore“. Ratnom spektaklu „Na zapadu ništa novo“ dodeljena su četiri Oskara za najbolju scenografiju Kristijan Goldbek i Ernestin Hiper, za najbolju muziku Folker Bertelman, kao i za najbolju fotografiju.

Zlatna statueta za najbolju kostimografiju otišla je u ruke Rut Karter za film „Crni panter: Vakanda, zauvek“, najbolja šminka Adrijen Moro, Džudi Čin i Anamari Bredli za rad u filmu „Kit“ i najbolji vizuelni efekti „Avatar: Put vode“.

Za najbolji animirani film proglašen je „Pinokio“, rećina Giljermo del Toro. Najbolji dokumentarni film je „Navaljni“.

Za najbolji film nominovani su i „Na zapadu ništa novo“, „Avatar: Put vode“, „Duhovi ostrva“, „Elvis“, „Fabelmanovi“, „Tár“, „Top Gun: Maverick“, „Trougao tuge“ i „Žene govore“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci