fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Nakon više neuspelih pokušaja, Grad našao firmu za rušenje nelegalnih objekata

Odabrani članci

Dejana Cvetković
Dejana Cvetković
Freelance novinarka iz Vranja i bivša saradnica portala.

VRANJE – Gradska uprava donela je odluku o zaključenju okvirnog sporazuma sa firmom „Mito Progress & Construction“ d.o.o. iz Novog Beograda, koja se jedina javila na javni poziv za rušenje bespravno izgrađenih objekata na teritoriji grada Vranja. Sporazum se odnosi na vremenski period do 31. decembra 2024. godine.

Iz budžeta lokalne samouprave se za ove namene izdvaja 8,3 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 9,9 miliona sa PDV-om.

Na portalu javnih nabavki u „Odluci o dodeli ugovora“ navodi se da u okviru saglasnosti za sklapanje višegodišnjeg ugovora, prema planiranim sredstvima u budžetu Grada za 2023. i 2024. godinu, naručilac može zaključiti pojedinačne ugovore za izvođenje radova na rušenju bespravno izgrađenih objekata, prema planiranim i obezbeđenim finanijskim sredstvima do kraja 2023. godine, u iznosu od 4.960.000,00 RSD sa PDV-om, a za 2024. godinu u periodu važenja okvirnog sporazuma, u iznosu od 5.000.000,00 RSD sa PDV-om.

Rok za izvođenje radova ne može biti duži od jednog dana od dana uvođenja u posao od strane stručnog nadzora, prema zaključenom pojedinačnom ugovoru.

Članovi komisije za javnu nabavku su Nenad Tasić, Nebojša Živković i Srdjan Stanković.

Podsećamo, od oktobra 2021. godine je firma „Polet“ d.o.o. bila angažovana za rušenje bespravno izgrađenih građevinskih objekata, a u junu 2022. je odbila da sruši sporni objekat pored OK radija, iako je zadužena od strane lokalne samouprave.

Nakon toga je sa ovom firmom raskinut ugovor, a nijedna firma se na više raspisanih javnih poziva za rušenje bespravno izgrađenih objekata nije javljala skoro osam meseci.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci