fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Za rekonstrukciju vrtića „Pčelica“ 38 miliona dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nakon rekonstrukcije vrtića „Dečja radost“ u Vranju i „Bambi“ u Vranjskoj Banji, najavljena je rekonstrukcija vrtića „Pčelica“ u naselju Ogledna stanica, a vrednost radova je 38 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića rekonstrukcija ovog objekta biće obavljena zahvaljujući ugovoru koji je Grad Vranje u junu prošle godine potpisao sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Predšklaci će predškolski pripremni program pohađati u Osnovnoj školi „Branko Radičević“. Rekonstrukcija objekta vrtića „Pčelica“ kako objašnjava Milenković odnosi se pre svega na energetsku efikasnost a to podrazumeva rekonstrukciju i izolaciju krova, dela fasade, stolarije, ugradnju solarnih kolektora za pripremu sanitarne tople vode, rekonstrukciju mreže za grejanje, kao i uređenje unutrašnje i spoljašnje hidrantne mreže.

Takođe, rekonstrukcija se odnosi i na zamenu postojeće, led rasvetom, kao i instaliranje sistema za protivpožarnu zaštitu.

„Za decu koja će, dok traje rekonstrukcija objekta ‘Pčelica’ pohađati vrtić ‘Dečja radost’ Grad Vranje obezbedio je prevoz“ – naveo je i Milenković.

U razgovoru sa roditeljima saznali smo da je ranije prevoznik kombija koji je zadužen za prevoz dece do vrtića često kasnio, ili se nije ni pojavljivao, te roditelji iz „Pčelice“ koju pohađa blizu 320 deteta sa kojima smo razgovarali su opravdano istakli zabrinutost da li će to sada funkcionisati, kao i zbog toga da li će radovi biti završeni u previđenom roku.

Završetak radova predviđen je do 1. septembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci