fbpx
15.3 C
Vranje
sreda, 17.04.2024

Nedelja borbe protiv vršnjačkog nasilja u vranjskim školama

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Vranje je poslednjih meseci, dospelo u žižu javnosti zbog nekoliko primera vršnjačkog nasilja koji su izazvali veliku pažnju i zabrinutost. Zbog toga, lokalna samouprava je odlučila da aktivnosti povodom Međunarodnog dana protiv vršnjačkog nasilja proširi na celu ovu sedmicu, prenosi RTV.

Formiranjem radne grupe, gradsko rukovodstvo je počelo sa realizacijom aktivnosti na prevenciji vršnjačkog nasilja. Prva od njih je planirana za Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obeležava svake poslednje srede u februaru.

Programom je zamišljen najširi obuhvat najmlađih Vranjanaca, sa kojima će raditi pedagozi, stručni saradnici, ali i vršnjački edukatori. U akciju će biti uključeni i roditelji.

„Tokom cele nedelje biće obuhvaćene sve osnovne i srednje škole sa različitim radionicama, tribinama, predstavom i jednom uličnom akcijom na kojoj ćemo deliti flajere sa informativnim materijalom“ – navodi koordinator Kancelarije za mlade Vranje Luka Trajković.

Pedagoškinja Jelena Tasić, i spoljna saradnica za zaštitu od nasilja navodi da su u prevenciji vršnjačkog nasilja uključene i odeljenjske strešine, kao i tim za zaštitu učenika od nasilja na nivou škole, a obuhvaćen je i rad sa roditeljima.

„Kada donesemo plan zaštite ili radimo pojačan vaspitni rad sa učenikom, tu su nam roditelji neizbežni“ – navodi Tasić.

Ova akcija će biti nadogradnja svih aktivnosti koje škole već imaju u svojim programima i koji se realizuju tokom školske godine.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci