fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Nove cene boravka u vranjskim vrtićima nakon 5 godina

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Menjaju se cene boravka dece u vrtićima Predškolske ustanove „Naše dete“, nakon poslednjeg usklađivanja u 2018. godini, saopštila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović tokom današnje Sednice skupštine grada Vranja, u uvodnom izlaganju Pretresa predloga Rešenja o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU „Naše dete“.

Tako će puna cena celodnevnog boravka dece iznositi 27.523 dinara, od čega će učešće roditelja, odnosno ekonomska cena biti 5.505 dinara na mesečnom nivou.

Pripremni školski program koštaće 17.817 dinara, od čega će roditelji plaćati 4.543 dinara, a poludnevni boravak 10.142 dinara, od čega će roditelji plaćati 2.028 dinara.

Celodnevni boravak za drugo dete roditelji će plaćati 4.753 dinara, a cena za decu iz jednoroditeljskih porodica biće 2.796 dinara. Deca iz materijalno ugroženih porodica ne plaćaju ni celodnevni ni poludnevni boravak.

Poludnevni boravak za drugo dete koštaće 1.570 dinara mesečno, a za decu iz jednoroditeljske porodice 924 dinara.

Deca bez roditeljskog staranja, deca sa smetnjama u razvoju, deca sa invaliditetom, deca korisnika novčane socijalne pomoći, treće i svako naredno dete, može u skladu sa odredbama člana 34. Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, ostvariti pravo na boravak u PU „Naše dete“, poručila je Jović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci