fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Novi namet za Vranjance: Vodovod počinje da naplaćuje prečišćavanje otpadnih voda

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na računima Vranjanaca koji im stižu iz Vodovoda, uskoro će se naći nova stavka – Prečišćavanje otpadnih voda, po ceni od 42 dinara po metru kubnom, uključujući PDV.

Ovu odluku Nadzornog odbora danas je na sednici Skupštine obrazložio v.d. direktora vranjskog Vodovoda Marjan Stanković, a odbornici su potom izvršili pretres i usvojili „Odluku Nadzornog odbora JP Vodovod Vranje, broj 1968, za uvođenje cene za novu uslugu – Prečišćavanje otpadnih voda“.

Kako je precizirao Stanković, naplaćivaće se 38,29 dinara po metru kubnom otpadne vode, bez PDV-a, odnosno 42 dinara sa PDV-om.

Ova stavka na računima pojaviće se kod svih korisnika gradskih naselja, čija su domaćinstva priključena na fekalnu kanalizaciju.

„Godišnji troškovi Vodovoda za otpadne vode, postrojenja u Ćukovcu, su 90 do 110 miliona dinara. Ta je voda 100 posto hemijski i bakteriološki čista. Vranje je jedan od pet gradova u Srbiji koji je izgradio to postrojenje i to najbrže, a poslednji koji uvodi ovu taksu“ – rekao je Stanković.

Ponovio da će se ovaj namet odnositi na stanovnike „urbanog područja“, gde ima fekalne kanalizacije, dok ostali neće plaćati.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci