fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

[UŽIVO] Zvanično smenjeni članovi Gradskog veća

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

U velikoj sali Gradske uprave jutros u 9 časova počela je 36. sednica Skupštine grada Vranja kojom predsedava Dejan Tričković.

15:00 Završena sednica

Na današnjem zasedanju Skupštine grada Vranja, pored ranije pomenutog u blogu, odbornici su razmatrali i usvojili Izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima za 2022. godinu javnih ustanova: Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište „Bora Stanković“, Javna biblioteka „Bora Stanković“, Narodni muzej, Istorijski arhiv „31. januar“, Škola animiranog filma, Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja, Kulturno-obrazovni centar.

Usvojen je i Pretres srednjoročnog plana grada Vranja za period 2023 -2025. godine, kao i Informacije o stanju kriminala, javnog reda i mira i bezbednosti saobraćaja na području grada Vranja u 2022. godini.

Usvojeni su i Predlozi odluka o izradi Planova detaljne regulacije područja solarnih elektrana „KOBRA“ na delu katastarske opštine Donje Žapsko, „GORNjE LIVADE“ KO Soderce i „MINECO“ KO Vlase i KO Gradnja na teritoriji grada Vranja.

Odbornici su podržali Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja, Predlog odluke o dopuni odluke o javnim parkiralištima grada Vranja, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaseoka na teritoriji grada Vranja.

Takođe, razmatrani su i usvojeni i Finansijski izveštaji za 2022. godinu javnih preduzeća „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ i ,“Skijalište Besna Kobila“ u likvidaciji. Odbornici su uavojili i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje grada Vranja za 2023. godinu.

Usvojena su i Rešenja o imenovanju i razrešenju članova pojedinih školskih odbora u osnovnim školama na teritoriji grada Vranja.

14:30 Suficit u gradskoj kasi prošle godine 131,5 miliona dinara

Odbornici su usvojili Odluku o završnom računu grada Vranja za 2022.godinu. Uvodno izlaganje podneo je Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije koji je istakao da je u odnosu na planirani, budžet realizovan 95 odsto

„Ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu grada Vranja sa prenetim sredstvima iz prethode godine iznose 3.605.190.000,00 dinara, dok su ukupni tekući rashodi 3.421.173.000. U 2022. godini ostvaren je suficit u iznosu od 131.484.000 dinara“ – rekao je Tasić, prenosi Gradska služba za odnose sa javnošću.

Kako je rekao, od toga su 113 miliona dinara sredstva namenskog karaktera, koja će biti usmerena za realizaciju određenih kapitalnih projekata, izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, rekonstrukciju bolnice u okviru Zdravstvenog centra, Baba Zlatine ulice, dok se preostala sredstva u iznosu od 58 miliona dinara, kao višak prihoda, prenose u 2023. godinu.

„Ukupno ostvarenje prihoda je na 95 odsto u odnosu na planirana sredstva, a ostvarenje rashoda je na 90“, rekao je rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Nenad Tasić.

14:00 Zvanično smenjeni članovi Gradskog veća

Odbornici su prihvatili ostavke gradskih većnika za zdravstvo i turizam i kulturu, Aleksandra Stajića i Izabele Savić, a na njihovo mesto izabrani su dr Nikola Popović iz redova Srpske napredne stranke i Darko Filipović iz redova Socijal-demokratske partije Srbije, odbornika koji je u Skupštinu ušao sa liste GG Srpska Desnica Vranje.

10:00 Sedam pretresa za manje od sat vremena

U prvih sat vremena rada, već je „odrađeno“ sedam tačaka sa dnevnog reda, i to Pretresi Izveštaja o radu sa Finansijskim izveštajem za 2022. godinu, sledećih javnih ustanova: Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište „Bora Stanković“, Javna biblioteka „Bora Stanković“, Narodni muzej, Narodni univerzitet i Istorijski arhiv.

Uvodno izlaganje podneli su vršioci dužnosti direktora i direktori ovih javnih ustanova: Jadranka Stojanović, Ivana Tasić, Nenad Jović, Zoran Najdić, Maja Aleksić, Gordana Dimitrijević i Saša Stamenković.

Uvodna izlaganja; Foto: Slobodna reč
10:00 Dnevni red za „padanje u nesvest“

Zbog uobičajene pauze tokom letnjih meseci, pretpostavlja se da je ovo poslednje zasedanje pred letnju pauzu, a odbornici međusobno komentarišu činjenicu da je na jednom zasedanju preko 40 tačaka Dnevnog reda. „Će popadamo u nesvest od 50 tačke“, kaže jedan od njih.

Počela 36. sednica Skupštine grada Vranja
09:30 Počela sednica, kvorum ostvaren

Na dnevnom redu ovog zasedanja pred letnju pauzu je preko 40 tačaka, između ostalih i izveštaji javnih ustanova, smena članova Gradskog veća, uvođenje cena za novu komunalnu uslugu itd. Kvorum je ostvaren, od 65 odbornika, prisutan je 51.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci