fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Oba pilota poginula u padu aviona VS, meštanin Brasine povređen

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

ŠABAC / BEOGRAD – Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu Zoran Obradović izjavio je da su u padu aviona MIG 21 Vojske Srbije jutros u selu Brasina kod Malog Zvornika poginula oba pilota, a da je jedan meštanin povređen. Obradović je za „Večernje novosti“ potvrdio da se avion srušio u selu Brasina, kod rudarskog naselja.

Po njegovim rečima, bilo je reči da je pilot katapulirao, „ali je, sasvim izvesno, da su poginula oba pilota“, a da je jedna osoba povređena.

Povređen je jedan meštanin iz Brasine u čijoj blizini kuće se dogodila tragedija, navodi portal „Novosti“, a prema izveštajima RTS, on je sa opekotinama primljen u lozničku bolnicu. U bolnici su rekli da je muškarac (1961) ubrzo nakon pada aviona zbrinut u jedinici intenzivne nege i da je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, ali da je svestan i orijentisan, navodi RTS.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je ranije pad aviona, navodeći da je letelica pregledana u skladu sa svim procedurama i da je nakon pregleda konstatovano da je MIG 21 ispravan i spreman za let. Na mestu nesreće su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci