fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Pauk nosi vozila i vikendom kasno uveče da bi se punila kasa Parking servisa

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U pokušaju da poboljša finansijsku situaciju u preduzeću, rukovodstvo Parking servisa odlučilo je da uvede dežurstva za pauk vozilo, koje će ubuduće i vikendom, u terminima od 20 do 24 sata, uklanjati sva nepropisno parkirana vozila, najavio je tokom gostovanja u programu RTV Vranje v.d. direktora Goran Trajković.

Kako je rekao, ovo se radi umesto povećavanja cene usluga, a osim pauk vozila tokom vikenda, najavljeno je proširenje broja postojećih parking mesta na otvorenim i zatvorenim parkiralištima u gradu, ali i nova sistematizacija radnih mesta.

Trajković je izjavio da je već izvršena nova sistematizacija radnih mesta kojom su smanjeni rashodi koji se tiču zarada zaposlenih, te su oni sada „oko 53 miliona godišnje“, a iznosili su oko 60 miliona.

Prema broju stanovnika, Vranje bi trebalo da ima najmanje 1.500 parking mesta, dok ih sada ima 1.138, rekao je on i najavio proširenje na otvorenim parkiralištima u ulicama Ivana Milutinovića, Beogradskoj i Bore Stankovića, ispred Doma zdravlja.

„Tu ćemo dobiti dodatnih 100 mesta“ – rekao je on i dodao da je plan da se na zatvorenom parkiralištu u Dunavskoj ulici, uvođenjem montažnih platformi, udvostruči trenutni broj od 45 parking mesta.

Kada se kasa napuni, plan je nabavka specijalizovanog vozila za elektronsku naplatu i kontrolu parkiranja, a za sada, prema rečima Trajkovića, neće biti povećanja usluga Parking servisa.

Međutim, uz tvrdnju da su cene parkiranja, naročito mesečnih karata, među najnižima u Srbiji, Trajković je rekao da je poskupljenje ipak u planu za „neki naredni period“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci