fbpx
29 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Vrtić u Vranju i do 5.505 dinara mesečno, za drugo dete popust samo 15 odsto

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Roditelji dece koja pohađaju neki od vrtića Predškolske ustanove „Naše dete“ izdvajaće mesečno 5.505 dinara za celodnevni boravak deteta, 4.543 dinara za pripremni predškolski program, a za poludnevni boravak odnosno troškove ishrane 2.028 dinara, stoji u Rešenju o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU „Naše dete“, koje su na poslednjoj sednici lokalne Skupštine usvojili odbornici.

Kako se navodi u dokumentu, ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u PU „Naše dete“ se utvrđuje u mesečnom iznosu po detetu, a iznos za celodnevni boravak je 27.523 dinara. Za pripremni predškolski program iznos je 17.817,02 dinara, a za poludnevni boravak 10.142 dinara.

Deo ovog iznosa plaćaće roditelji odnosno staratelji upisanog deteta, a cena varira u zavisnosti od toga da li se radi o celodnevnom, pripremnom predškolskom ili poludnevnom boravku.

Celodnevni boravak će roditelje koštati 5.505 dinara, pripremni predškolski program 4.543 dinara, a poludnevni 2.028 dinara.

Zanimljivo je da je iznos učešća za celodnevni boravak drugog deteta 4.753 dinara, što je svega nekoliko stotina dinara jeftinije od cene za prvo dete, odnosno roditelji za drugo dete dobijaju popust od oko 15 odsto.

Samohrani roditelji, koji su korisnici dečjeg dodatka, plaćaće za celodnevni boravak deteta 2.796 dinara.

Pravo na besplatan celodnevni boravak imaju deca iz materijalno ugroženih porodica, a na osnovu zaključka Gradskog veća, uz prethodno pribavljeno mišljenje Predškolske ustanove.

„Za kategoriju: dece bez roditeljskog staranja, dece sa smetnjama u razvoju, dece sa invaliditetom, dece korisnika novčane socijalne pomoći, treće i svako naredno dete, ostvarenje prava na boravak u predškolskoj ustanovi vrši u skladu sa odredbama čl. 34, 35, 36 Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, čl. 41-55 Pravilnika o bližim uslovima i načinu ostvarivanja prava na finansijsku podršku porodici sa decom, Odluke o materijalnoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Vranja i Pravilnikom o merilima za utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama“ – stoji u dokumentu.

Odluka je počela da se primenjuje od 1. jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci