fbpx
11.5 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Poslanici sutra o izboru novog Zaštitnika građana

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je za sutra prvu sednicu prolećnog zasedanja, na čijem je dnevnom redu izbor zaštitnika građana i članova Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva, saopšteno je iz parlamenta.

Na sednici će biti pet tačaka dnevnog reda, a prve dve su predlozi kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva i Visokog saveta sudstva koje bira Narodna skupština, a koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Poslanici treba da se izjasne i o izboru novog zaštitnika građana, a Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo predložio je da se na to mesto izabere dosadašnji ombudsman Zoran Pašalić.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o izboru Saveta Državne revizorske institucije i o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Pročitajte više:

Ovo su kandidati za novog Zaštitnika građana

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci