fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Protest lekara ispred Vlade na Sretenje

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Sindikat lekara i farmaceuta organizuje 15. februara u 12.05 protest ispred zgrade Vlade Srbije da bi ukazao na veliki broj lekara, i uopšte zdravstvenih radnika, umrlih tokom pandemije koronavirusa, najavio je za Nova.rs predsednik tog sindikata Rade Panić. Situacija je tako teška da smatramo da je protest održan uz sprovođenje svih epidemiloških mera manji problem nego to što se dešava u zdravstvu i koliko je zdravstvenih radnika preminulo, rekao je Panić.

Kako je Nova.rs već pisala, u nedelju je četvoro lekara umrlo u jedom danu od posledica kovida 19, a prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta, od početka pandemije umrla su 93 lekara.

Panić je rekao da će većina zahteva, koji treba još detaljno da formuliše glavni odbor Sindikata na svojoj sednici 5.februara, biti usmerena na problem velikog broja umrlih zdravstvenih radnika, ali da planiraju da traže i da se kovid 19 proglasi profesionalnom bolešću, kao i da se „u radni odnos primi većina mlađih kolega koji su nezaposleni da bi se rasteretili postojeći lekari“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci