fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 05.24.2024

Protesti u vranjskoj Palestini zbog potpisivanja sporazuma u Vašingtonu

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

Žitelji naselja Palestina na periferiji Vranja najavljuju velike proteste zbog sporazuma između Srbije i Kosova, kojim se Srbija obavezuje da premesti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Kako saznaje redakcija Kod Civrićaprotesti su simbolično zakazani za 7. septembar, na dan oslobođenja Vranja u Drugom svetskog ratu. Nezvanično, lokacija okupljanja je parking ispred nekadašnje Mrkeline kafane. Militantni žitelji Palestine najavili su i protestnu šetnju do takozvane Đurine pumpe, kako bi ukazali na neslaganje sa zvaničnom politikom Srbije i dogovorima postignutim u Vašingtonu.

Lideri protesta najavili su da ne mogu da garantuju mir i sigurnost građanima, jer ih je ovakva odluka predsednika duboko pogodila iako je gotovo 100 odsto punoletnih Palestinaca glasalo za njega i njegovu politiku na poslednjim izborima.

Dodali su i da se u domaćoj radinosti uveliko pripremaju katapulti za bacanje projektila od brda pelena i ostalog gradskog smeća prikupljenog sa obala Južne Morave kao i brzo-aktivirajući paradajz iz flaša prošlogodišnje Zimnica serije, a u cilju izazivanja nereda kojim bi se skrenula pažnja na njihove probleme. U razgovoru za našu redakciju izjavili su i da se predstavljaju kao zapadno krilo Hezbo…nečega i kao Brigada mučenika palestinske deponije.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci