fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Sutra počinje prijava za vaučere od 5.000 dinara

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

BEOGRAD – Od utorka počinje nova runda podela turističkih vaučera u Srbiji, gde će se raspodeliti dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara. Ova inicijativa ima za cilj podsticanje domaćeg turizma, a državni sekretar u Ministarstvu turizma i sporta Uroš Kandić, izjavio je za RTS da pravo na vaučere imaju određene socijalne kategorije, kao što su nezaposleni, penzioneri, građani stariji od 65 godina bez primanja, studenti, osobe koje su korisnici tuđe nege i pomoći, kao i zaposleni sa platama nižim od 70.000 dinara.

Proces prijave za vaučere podrazumeva popunjavanje odgovarajućih dokumenata i prijavu na šalterima Pošte.

U prva dva dana ove godine, prva kvota od 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od 5.000 dinara već je rasprodata. Državni sekretar Ministarstva za turizam i sport, Uroš Kandić najavljuje da će se u utorak 30. maja, otvoriti prijave za novu kvotu od 100.000 vaučera.

„Od utorka ujutru, na svim šalterima Pošte građani će moći da se prijave. Oni jako dobro znaju proceduru, ovo traje godinama. Sve je ostalo isto kao u prethodnoj raspodeli koja je bila početkom januara“ – ističe Uroš Kandić.

Dodaje da je i ovog puta velika verovatnoća da vaučeri odu za nekoliko dana. Dodaje i da je velika zainteresovanost tokom godina bila Sokobanja, gde se trećina vaučera realizovala.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci