fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

USPRS: Prosvetari ne zanimaju vlast, njihove brojke doprinose sveopštoj idili

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je danas da vlast ni najmanje ne zanima koliko je zaposlenih u prosveti zaraženo i na bolovanju zbog korona virusa, a koliko je njih u izolaciji. Navodeći da je u svom obraćanju javnosti u nedelju premijerka Ana Brnabić rekla da je u osnovnim školama u Srbiji bolesno 39, a u srednjim 52 učenika, USPRS je konstatovao kako je postalo jasno da to „samo doprinosi sveopštoj idili“.

Prosvetari su upozorili da se, uprkos tome što škole popunjavaju upitnike i tabele, niko ne bavi brojkama, i da ih svakako niko ne analizira, a da o zamenama odsutnih ne treba ni govoriti, „jer ih je nemoguće naći, čak i u uobičajenim zdravstvenim okolnostima“.

„Ponavljamo zahtev da naše koleginice i kolege sa dijagnozama podložnijim kovidu-19, odmah nastave rad od kuće. Čekati da se obrazovni sistem slomi, najlošije je što nam se može dogoditi, a izgleda da je to jedini scenario koju ova vlast ima“, zaključio je USPRS.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci