fbpx
28.1 C
Vranje
sreda, 19.06.2024

Vesić u Vranju: Kanalizacija stiže do 2025.

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkom mandatu Vlade Srbije, u okviru posete Pčinjskom okrugu, juče je, u selu Donje Trebešinje, prisustvovao početku radova na izgradnji fekalne kanalizacije. U pitanju je prva faza radova, u okviru koje će biti urađena ulična kanalizaciona mreža ukupne dužine 6.071 metar.

Kako je saopštila Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja, Vesić se, najpre, upoznao sa dinamikom izgradnje fekalne kanalizacije u Donjem Trebešinju, koji se realizuje u okviru projekta „Čista Srbija“, koji finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Počeli smo da radimo kanalizaciju u Trebešinju i, kada u naredne dve godine budemo sve završili, imaćemo preko 140 kilometara kanalizacione mreže u čitavom Vranju. Kroz jedan drugi projekat izgradili smo i fabriku za preradu otpadnih voda, tako da će vaš grad, sa svim okolnim mestima, za dve godine biti uređen kao bilo koji drugi grad u Evropi, kada su u pitanju otpadne vode. Otpadne vode će se prerađivati, odlaziće u čistom obliku u Južnu Moravu, neće više zagađivati reku“, rekao je Vesić.

On je podsetio da će, osim završetka kanalizacije, u Vranju početi i izgradnja regionalne deponije, da će se nastaviti sa izgradnjom i obnovom ulične infrastrukture i lokalnih puteva. Pomenuo je i Vranjsku Banju kao „zamajac razvoja ovog kraja.

„Vranjska Banja biće motor razvoja ovog kraja, jer se ovde gradi objekat površine preko 40.000 kvadrata, gde će biti zaposleno preko 500 ljudi. Posetioci neće dolaziti samo u Banju, već i u Vranje, gde je evidentno da nedostaju smeštajni kapaciteti. U petak ćemo sa Makedoncima potpisati memorandum o izgradnji brze pruge na relaciji Niš – Skoplje, što znači da će putovanje do Beograda trajati 2.20 časova“, istakao je Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci