fbpx
20.8 C
Vranje
petak, 19.07.2024

Vučić: Izbori 17. decembra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je sinoć da će raspisati vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar. On je, u emisiji „Prva tema“, na TV Prva, rekao da će 17. decembra biti i izbori u Beogradu, kao i vojvođanski izbori.

Vučić je rekao da je uslišio sve zahteve opozicije i da im je, „iako su nepismeni“, izašao u susret. On je rekao i da do 2. novembra „moraju da budu raspisani izbori“.

Potvrdio je da mu 21. oktorba stiže „petorka“ posrednika za Kosovo, sa „novim idejama i planovima“, a onda će „polako da se spremi i da raspiše izbore“.

Vučić je istakao da je „za građane važno da imamo izbore“.

„Mislim da, kada postoji lažna predstava o krizi legitimiteta organa vlasti, onda je važno da ljudima izađemo u susret. Da ljudi mogu da kažu šta misle o tome kako se Srbija kreće, da li radimo ili ne radimo dobro, da li žele nekog drugog ili ne“, rekao je on.

On je ocenio da je Srbija „na prekretnici“ i da nam je „potrebno drugo poluvreme da pokažemo šta smo uradili i šta ćemo da napravimo“. Istakao je da je važno da se narod izjasni, jer je on nosilac suvereniteta.

„Na ljudima je da kažu kakvu politiku žele, ja nemam nikakav problem sa tim. Za razliku od njih, nikada posle izbora nisam pravio nikakve scene, već bih priznao izborne rezultate čak i kada bih gubio sa 0,3 ili 0,4 odsto razlike“, rekao je Vučić, misleći na opoziciju.

Poručio je i da „Srpska napredna stranka (SNS) sa opozicijom neće ići u vlast“.

„Ne interesuje nas opstanak na vlasti, ni kupovina bilo koga. Ne interesuje nas pravljenje praznih i besmislenih dogovora ni o čemu. Interesuje nas da uradimo nešto za građane Srbije i ovu zemlju. Možemo da dobijemo poverenje naroda, u redu, ne možemo da dobijemo poverenje, izvolite, neka vlada neko drugi“, kazao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci