fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Roman Vranjanca Stevana Miloševića dobitnik nagrade Međunarodne biblioteke u Minhenu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Knjiga „Pisma iz Verzuniuma“, autora Stevana Miloševića iz Vranja, osvojila je prestižno priznanje „White Ravens“ za ovu godinu, koju dodeljuje Međunarodna biblioteka za decu u Minhenu – najboljim knjigama za decu i mlade iz celog sveta, navodi se na Fejsbuk stranici „Pčelice“.

„Pisanje pisama, onih pravih, koja se predaju u pošti i posle ih raznose poštari je, čini se, palo u zaborav, ali u romanu Stevana Miloševića, ‘Pisma iz Verzuniuma’, jedan sasvim neobičan dečak piše pisma i šalje ih na njemu dostupan i neuobičajen način. Upućuje ih Tamari sa desetog sprata, svom ljubimcu, pauku zvanom Oko, ali i stanovnicima mesta sa neobičnim imenima. U svojoj sobi gradi svet mašte, svoj sopstveni univerzum ili VER-ZU-NI-UM, kako ga on naziva, u kome je zaštićen i siguran“, piše „Pčelica“.

Ovo je peti put da neka knjiga u izdanju „Pčelice“ dobije oznaku „The White Raven“. Do sada su ovo priznanje dobile knjige: „Mrnjavčevići“, Dušana Pop Đurđeva, „Poziv“, Nikolete Novak, „B.N.LJ.“, Uglješe Šajtinca, i „Boje drugarstva“, Gorana Markovića.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci