fbpx
6.2 C
Vranje
sreda, 04.17.2024

Zbog „investicije milenijuma“ Grad osniva novo javno preduzeće

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

Kako redakcija Kod Civirića nezvanično saznaje iz dobro obaveštenih izvora u Gradskoj upravi, grad Vranje već priprema dokumentaciju za osnivanje novog javnog preduzeća JP Ulica Bore Stankovića.

Naime, zbog prekoračenja svih rokova na rekonstrukciji, kao i zbog obimnosti i složenosti poslova na istoj, ali i neizvesnosti završetka svih radova na pomenutoj ulici, grad Vranje je pribegao soluciji koja će na najadekvatniji način odgovoriti svim izazovima sa kojima se rekonstukcija od samog početka suočavala. S tim u vezi, grad Vranje se odlučio za formiranje novog javnog preduzeća, koje će se baviti isključivo radovima na ovoj ulici, i to kako u smislu rekonstrukcije, tako i u smislu usaglašavanja urbanističih planova sa potrebama i zahtevima rekonstrukcije.

Formiranje preduzeća se očekuje na nekoj od narednih sednica Gradskog veća a potom i Skupštine grada, a izvor iz Gradske uprave smatra da će predlog o osnivanju JP Ulica Bore Stankovića (UBS) podržati svi odbornici Skupštine grada.

Što se tiče kadrovske strukture preduzeća, ono će zauzimati red srednjih preduzeća, sa ne više od 50 zaposlenih, a direktor istog će biti iz redova najjače partije u lokalnom parlamentu – kaže naš sagovornik.

Nezvanično saznajemo da se radi o nekadašnjem direktoru JP Direkcija za izgradnju grada i većniku za infrastrukturu, Denziju Denziću, koji je, prema shvatanju gradskih vlasti najidealniji kandidat da odgovori ovom veoma zahtevnom zadatku.

Pored stvaranja privida ozbiljnosti u završavanju započetih poslova, ovakav potez imaće i beneficijarni efekat na ukupnu zaposlenost preko trenutno najaktivnije Agencije za zapošljavanje „SNS Vranje“, jer će od samog početka njegovog postojanja u istom biti uhlebljeno pedesetak članova, a biće prostora i za neke od koalicionih partnera, naravno odgovarajuće struke i specijalnosti.

Time će poznata vranjska agencija za zapošljavanje na određeni period rešiti problem nezadovoljnih članova zbog toga što su „trčali za izbore, a rabotu su dobili rođaci, komšije i švaleri“, i omogućiti da radovi na rekonstrukciji ulice Bore Stankovića nesmetano teku do kraja mandata ove vlasti.

Ulica Bore Stankovića – Investicija milenijuma

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci