fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 07.15.2024

Ulica Bore Stankovića – Investicija milenijuma

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

VRANJE – Radovi na rekonstrukciji ulice Bore Stankovića u Vranju ne teku po planu, jer plan nikada nije ni postojao, istakao je u razgovoru za našu redakciju pomoćnik gradonačelnika Vranja za urbanističke, imovinsko-pravne, komunalne i inspekcijske poslove, Slavoljub Stojmenović.

„Znate, mi smo onako sedeli na kafi i ratluku kod gradonačelnika i palo nam je na pamet da gradimo nešto u Vranju. Jedni su bili da pravimo obilaznicu oko Poljanice, drugi su hteli da pravimo bioskop u Stropsko, ali smo se na kraju složili da bi najbolje i najvidljivije za našu vlast bilo da rekonstruišemo ulicu Bore Stankovića, jer nju svi vide kad uđu u Vranje“, istakao je on i nastavio: „Plan nikada nismo ni pravili. Samo smo se dogovorili da kome šta padne na pamet, on donese kod direktora Urbanizma, Branimira Stojančića, po mogućstvu sa obrazloženjem efekata na izborni rezultat, a da on to uvrsti u predlog izvođaču radova, kako bi se sprovelo u delo.“

Kako redakcija saznaje, ovaj epohalni poduhvat gradskih vlasti za sada je veoma uspešan, jer je dogovoreno da se prvih godinu dana ulica samo raskopa i ostavi tako. Na pitanje našeg dopisnika, zašto je tako urađeno, pomoćnik gradonačelnika je istakao da je to zbog toga što mnogim funkcionerima gradske vlasti nedostaje rodni kraj, pa žele da na ovaj način osete makar delić atmosfere i evociraju uspomene. Ujedno, to je i prva faza radova, koja će trajati sve do izbora, i nešto posle, a opet zbog činjenice da vide na koji način „stari Vranjanci“ utiču na izborni rezultat u gradu.

Druga faza pretpostavlja ispunjavanje želja gradskih funkcionera za uspešnim osposobljavanjem epohalno zamišljene ulice, kojim će ona postati osmo svetsko čudo, a i kako ne bi posle toliko uloženog truda i želje. Tako, saznajemo da će od semafora na desnoj strani na svakih 5 metara biti postavljene točilice za Amstel pivo, po želji direktora Vodovoda. Druga veoma inventivna stvar će biti 3 pit-stopa sa leve strane, odnosno na svakih 150 metara, u kojima će Vranjanci koji poseduju formule, moći da zamene svoje pneumatike i natoče kerozin u svoje četvorotočkaše. Na kraju, saznajemo da i na sredini ulice biti izgrađen tunel, koji će voditi sve do Crkve, a koji treba da simbolizuje „svetlo na kraju tunela“ u vidu gradskih vlasti.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci