fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

ZC Vranje: Bez PCR testova danas jer „Vatreno oko“ ne radi nedeljom

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić je na konferenciji za medije održanoj danas u dvorištu ZC govoreći o pregledima u „kovid“ ambulantama navela da Anti-tuberkulozni dispanzer (ATD) od danas ima dva rentgen aparata.

Jedan od njih je vrlo star i zbog povećanog broja pacijenata smo shvatili da je rok njegovog trajanja pri kraju“ – rekla je dr Antić i dodala da on nije radio te su se „malo stvarale gužve dan, dan i po“ ali da je u međuvremenu Ministarstvo zdravlja Vranju „izašlo u susret“ i da su dobili novi digitalni, fiksni rentgen aparat. Prema njenim rečima, to se već danas „oseća“ jer su, prema izveštaju iz ATD-a, danas gužva i broj pacijenata koji čekaju na preglede bili manji.

Govoreći o brzim i takozvanim PCR testovima, direktorka ZC je rekla da u ih Vranju ima dovoljno, da je snabdevanje i testiranje redovno, ali da se danas nije radilo jer laboratorija „nedeljom ne radi“.

Ono što se danas u stvari možda čini…pacijenti možda prave primedbu što danas ne radimo te PCR testove, ali to je zbog toga što se nedeljom ne rade ti testovi u laboratoriji ‘Vatreno oko’, nego ćemo sutra u nedelju uzimati ponovo te testove koje ćemo poslati u ponedeljak“ – rekla je dr Antić.

Pomenuta laboratorija Vatreno oko nalazi se na Poliklinici Kliničkog centra Srbije u Beogradu i Srbiji je donirala Kina. Kada je sredinom maja ove godine otvorena, direktorka ove laboratorije Jelena Begović je gostujući u emisiji na Radio-televiziji Srbije izjavila da je kapacitet oko 2.000 testova dnevno, ali da je „bilo dana kada je obrađivano i do 2.400 dnevno“, kao i da u nju pristižu uzorci iz Beograda i Vojvodine, ali i ostatka Srbije, jer se proširio broj domova zdravlja i gradskih zavoda koji su slali uzorke.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci