fbpx
12.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Sukobi građana ispred „kovid“ ambulante ATD

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Kako prenosi portal Vranje News, u petak su na lokacijama ispred „kovid“ ambulante Anti-tuberkuloznog odeljenja (ATD) u Vranju i ispred Infektivnog odeljenja vranjske bolnice viđene velike gužve pacijenata kojima je potrebna medicinska pomoć. Veliki broj građana je bio uznemiren i nervozan zbog predugog čekanja i „žestokih verbalnih sukoba“ među njima, o čemu su se, kako se navodi u tekstu, na društvenim mrežama pojavili i video dokazi.

U međuvremenu je najavljeno ponovno otvaranje još jedne, treće „kovid“ bolnice u Vranju na Odeljenju fizikalne medicine, zbog povećanja broja inficiranih.

Juče je na društvenim mrežama organizacija Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) pokrenula građansku akciju prikupljanja novčane pomoći i sredstava za „kovid“ ambulante i bolnice u Vranju. „Kako bismo izbegli scenario iz Novog Pazara, pokrenuli smo ovu akciju. Među prvima su se uključili UNHCR, Komesarijat za izbeglice i migracije, Caritas, IOM i pojedinci iz Vranja i okoline“ – navodi se u saopštenju CMTDO. Objavljeni su i podaci za uplatu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci