fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Zupančić: Novi pogon „Mone“ u Vranju, posao za 100-200 ljudi

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Kompanija „Mona Fashion“ će u narednom periodu otvoriti pogon u Vranju, za proizvodnju kožne galanterije ili tekstila. Kako za portal Slobodna reč kaže član Gradskog veća Nebojša Zupančić, još uvek se ne zna kada će se to desiti, ali se zna da će „zaposliti između 100 i 200 radnika“, kao i da će biti u Kosovskoj ulici, a lokalna samouprava će na zahtev poslodavca sprovesti dokvalifikaciju i kvalifikaciju radnika.

„Ljudi iz kompanije ‘Mona’ su bili pre par dana na tim prvim razgovorima, ali još uvek nisu krenuli punim kapacitetom da rade i kada budu spremni saopštiće kada kreću sa radom. To ne zavisi ni od njih jer ne znaju koliko će im trebati vremena, da li će graditi pogone, ili će kupovati nešto, ali je izvesno da će doći u Vranje“ – kaže Zupančić.

Zupančić navodi da je kompanija iznajmila prostor u Kosovskoj ulici, gde su počeli sa probnom proizvodnjom.

„Nismo išli da vidimo taj prostor, ali smo sa vlasnikom razgovarali o budućim planovima. Bitno je da su krenuli i da su registrovali svoje preduzeće, odnosno svoj ogranak u Vranju i da će biti tu“ – ističe Zupančić.

Sastanku sa predstavnicima kompanije prisustvovao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović, član Gradskog veća Nebojša Zupančić i rukovoditeljka Odeljenja za privredu i ekonomski razvoj Nataša Trajković.

Milenković je naveo da je jedan od planova da pruže pomoć ovoj kompaniji kroz Lokalni akcioni plan i omoguće dokvalifikaciju i prekvalifikaciju potrebnih radnika.

Zupančić za naš portal objašnjava da su to lokalne mere koje se svake godine usvajaju i odnose se na obuku na zahtev poslodavaca. U ovom slučaju, kako navodi Grad tri meseca finansira obuku za broj radnika koji kompanija odredi, a u tom periodu Grad plaća i putne troškove polaznicima obuke.

„Oni koji uspešno završe obuku, ostaju tu da rade. Tako smo isto radili sa ‘Kentaurom’ svojevremeno, tako ćemo i sa ‘Monom’ ako budu izrazili želju“ – rekao je Zupančić.

Direktor kompanije „Mona Fashion“ Uroš Momirović je istakao da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem u Vranju i da će u narednom periodu raditi na proširenju proizvodnje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci