fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Grad za TV stanice izdvaja 14, a za portale, novine i radio stanice 4 miliona dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / VRANJSKA BANJA – Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja kojima će se informisati građani Vranja u 2021. godini, iz lokalnog budžeta izdvojeno je 18.000.000 dinara, od kojih je 14.000.000 namenjeno TV stanicama, a 4.000.000 štampanim, radio i internet medijima i novinskim agencijama.

Javni poziv je raspisalo Gradsko veće, a konkurs je otvoren do 18. marta 2021. godine, a odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Kako se navodi, cilj je podrška medijskim sadržajima koji doprinose javnom interesu u kontekstu informisanja, podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika drugih manjinskih grupa, zaštita i razvoj ljudskih prava i demokratije, unapređenje pravne i socijalne države, slobodan razvoj ličnosti i zaštita dece, razvoj kulturnog i umetničkog stvaralaštva, obrazovanja, uključujući medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema.

Dalje, podržaće se projekti koji promovišu razvoj nauke, sporta i fizičke kulture, zaštitu životne sredine i zdravlja ljudi, ali i unapređenje medijskog i novinarskog profesionalizma, bez diskriminacije.

Pravo da učestvuje na konkursu ima izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija Agencije za privredne registre, ukoliko se medijski sadržaj emituje odnosno distribuira na teritoriji Grada Vranja, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija i emituje se na teritoriji Grada Vranja.

Detaljnije uslove, tekst konkursa i obrasce možete videti ovde >>>

KTJS: Prorežimskim medijima najviše novca na konkursu iz oblasti javnog informisanja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci