fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Ispred OS Vranje okupljeni mole Vučića da pomogne Dejanu Nikoliću

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U Osnovnom sudu u Vranju danas je od 10 časova počeo glavni pretres u slučaju između OK Radija i optuženog Dejana Nikolića, nakon, kako navodi portal ovog radija, „višemesečnih pretnji i ugrožavanja imovine kako samog medija, tako i kafića No Comment koji funkcioniše na istoj adresi“.

Uoči glavnog pretresa na trgu u neposrednoj blizini Osnovnog suda u Vranju okupilo se nekoliko stotina građana, koji su, kako su izjavili za naš portal, tu da bi „podržali brata“. Nose transparente sa natpisom „Pravda za Kantara“ i majice na kojima je lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića i natpis „Vučiću, pomozi. Tražimo pravdu“.

Ovaj skup je prijavljen, prisutna je policija, a ispred zgrade OS su i mediji, neki na radnom zadatku, a neki ispred Stalne radne grupe za bezbednost novinara, kao i predstavnici redakcija koji su došli da pruže podršku kolegama iz OK Radija i Veranu Matiću, predsedniku Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i članu Stalne radne grupe, koji se za ovaj slučaj posebno založio.

Kako je Matić naveo u saopštenju za medije nekoliko dana uoči glavnog pretresa, „pred Osnovnim sudom u Vranju se protiv Dejana Nikolića vodi spor zbog krivičnog dela iz člana 138. Stav 3 Krivičnog Zakonika i u drugom predmentu zbog istog krivičnog dela, a on se nalazi u pritvoru od 17.06.2022. godine, po rešenju Osnovnog suda u Vranju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci