fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Kostić: Kritikuju nas zbog novih automobila, a mi tako štedimo na gorivu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Lokalna samouprava je donela odluku da nabavi nove automobile za potrebe lokalne samouprave i zbog toga je bila kritikovana, izjavio je član Gradskog veća zadužen za finansije Bojan Kostić, u prilogu Radio televizije Vranje o ekonomskoj opravdanosti kupovine novih vozila za Gradsku upravu, uz objašnjenje da se sada manje troši na gorivo.

Autor priloga se najpre pita „koliko puta su došli do zaključka da je isplatljivije kupiti novo, nego popravljati staro“, kao i „koliko puta im se desilo da im i majstor kaže da im se ne isplati popravka“, te da „uz pravi savet na kraju stignu i dobri rezultati“.

Sledi izjava većnika Kostića o odluci lokalne samouprave da kupi nove automobile, zbog čega je „bila kritikovana“, ali nije precizirano sa koje adrese su stizale kritike.

„Naša lokalna samouprava je jedna od najudaljenijih od Beograda. Naša vozila prelaze godišnje oko 60.000 kilometara. To dovodi do toga da je apsolutno ekonomski opravdano da Gradska uprava ima nova vozila i što se tiče potrošnje goriva, ali, pre svega, bezbednosti za zaposlene, koji obavljaju svoje poslove kod nadležnih ministarstava i republičkih organa. Mi samo na uštedi goriva na godišnjem nivou oko 3 miliona dinara sada manje plaćamo nego što smo plaćali kada su bila stara vozila“ – rekao je Kostić za RTV Vranje.

Kako je rekao, svake godine Gradska uprava otplaćuje po jedno vozilo koje je nabavljeno, ali u tekstu nije precizirano koliko vozila je Gradska uprava nabavila i po kojoj ceni.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci