fbpx
28.1 C
Vranje
sreda, 19.06.2024

Milenković: Ulica Partizanski put nema građevinsku dozvolu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Radovi na rekonstrukciji ulice Partizanski put na prostoru od Autobuske stanice do Osnovne škole Radoje Domanović krenuće „ako ne do kraja ove, onda početkom naredne godine“, izjavio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković u intervjuu za regionalnu RTV Vranje. Prema njegovim rečima, ova ulica koja će biti „kompletno rekonstruisana“, nema građevinsku dozvolu.

Naši sugrađani moraju da znaju, iako je taj put napravljen 70-ih godina, on nema građevinsku dozvolu. Mi smo sve pretražili, i u Istorijskom arhivu smo tražili, projekat postoji, ali građevinska dozvola ne. Morali smo da krenemo sve iznova da radimo“ – izjavio je Milenković.

Podsetio je da je ova ulica državni put, te da je lokalna samouprava „uradila sve po dogovoru sa preduzećem Putevi Srbije“, a dogovor je bio da grad finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Kazao je da se projekat radi „već godinu i po dana“, kao i da se sada čeka saglasnost Puteva Srbije, a potom Ministarstvo građevine izdaje rešenje o odobrenju.

„Nakon toga možemo da krenemo sa izvođenjem radova“ – dodao je.

On je u intervjuu za RTV Vranje govorio i o „velikom udarcu za grad“, odlasku firme Geoks, i istakao da se „kontinuirano radi na dovođenju investitora i zapošljavanju bivših radnika ove firme“. Kako je rekao, održano je više sastanka sa nemačkim i kineskim investitorima.

Imam informacije da će sigurno u narednom periodu doći do realizacije jednog od tih projekata. Ne bih o detaljima, jer još uvek traju pregovori. Zbog toga se iskreno nadam da će do Nove godine veći deo radnika Geoksa biti adekvatno sagledan i upošljen“ – rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, Grad „maksimalno pokušava da pomogne“, zbog čega je organizovan razgovor sa privrednicima i sprovedena su dva konkursa za obuku kod poslodavca.

To nije naišlo na veći odziv. Zbog toga će grad ovih dana sprovesti još dve mere, a to su stručna praksa i nabavka opreme za preduzetnike“ – navodi RTV.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci