fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Pravoslavni verski objekti tema foto konkursa OBJEKTIVno VRANJE

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Petu godinu za redom, uz podršku lokalne samouprave, Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, raspisuje foto konkurs OBJEKTIVno VRANJE, a ovogodišnja tema je „Verski objekti(v)“. Stručni žiri će odabrati prva dva mesta dok će se treća nagrada dodeliti po izboru publike, koja će glasati na društvenim mrežama.

Kako javlja portal VOM, cilj je da se prikažu crkve, manastiri i crkvišta u Vranju i okolini.

„Umetnički fotografi mogu koristiti svoju kreativnost i tehničko umeće kako bi istražili različite aspekte pravoslavnih verskih objekata i stvorili snažne i inspirativne fotografije koje će preneti dubinu duhovnosti i lepote ovih mesta“ – piše u saopštenju.

Na konkurs se mogu prijaviti svi profesionalni fotografi i amateri, stariji od 14 godina iz svih zemalјa. Organizator može da odbaci prijavu u slučaju da ista ne ispunjava uslove konkursa u pogledu godina ili u slučaju da je na fotografijama prikazano nešto što se kosi sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Nezavisno od ovog izbora, žiri će napraviti selekciju od 20 fotografija, koje će kasnije uz tehničku i umetničku obradu biti izložene 7. septembra, a nakon toga poklonjene legatu Gradu, najavljeno je iz CMTDO.

Nagrada za prvo mesto je vaučer u iznosu od 15.000 dinara za kupovinu opreme, za drugo je taj iznos 10.000 dinara, a za treće 5.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 20. avgusta 2024. godine, a sve o prijavi možete videti na portalu VOM ili klikom na link u nastavku >>>

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci