fbpx
15.8 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Zapevala i Koštana: Nastavak „Greha predaka“ na RTS-u od 4. decembra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Serija Nečista krv od 10 epizoda, rađena po motivima iz dela Borisava Stankovića i scenariju Vojislava Nanovića, u režiji Milutina Petrovića i Gorana Stankovića, a u produkciji kuće This and That Radio-televizije Srbije, biće emitovana na prvom programu RTS-a svake subote i nedelje od 20 časova, počev od 4. decembra.

Danas je objavljen i prvi zvanični trejler za seriju, čije smo fragmente već gledali na bioskopskom platnu, u filmu Milutina Petrovića Nečista krv – Greh predaka.

U glavnim ulogama su Dragan Bjelogrlić, Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Dragan Mićanović, Leon Lučev, Ljubomir Bandović, Sara Sandeva, Nela Mihailović, Feđa Štukan, Dejan Bućin, Vučić Perović, Nevena Nerandžić, Miodrag Dragičević, Milica Gojković, Nedim Nezirović, Marko Grabež i drugi.

Radi se o desetodelnoj istorijskoj drami koja obuhvata razdoblje od 40 godina 19. veka, a odigrava se na raskršću pada Otomanskog carstva i prodora modernog doba.

To je vreme političkih promena, kada su bogate porodice ustupile mesto finansijski osnaženim pripadnicima niže klase. Ovu tranziciju obeležila je konstantna borba starog i novog, bogatih i siromašnih, pojedinaca i društva u kojima žive. Kroz prikaz tri generacije, serija govori o finansijskom, moralnom i fizičkom posrnuću jedne porodične loze. To je priča o širenju nečiste krvi kroz porodicu koja je prouzrokovala njen konačan pad“ – navode autori.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci